Harry Potter

Harry Potter - Hermiona Grangerová - Ronald Weasley

Emma Watson

Životopis

Celé meno: Emma Charlotte Duerre Watson

Prezývka: Em

Narodená: 15. apríla 1990

Miesto narodenia: Oxford, Anglicko

Rodičia: Jacquene a Chris Watson (rozvedení)

Súrodenci: mladší brat Alex, traja nevlastní súrodenci - sestry dvojičky Nina a Lucy a brat Toby

Zvieratá dve mačky Bubbles a Domino

Životopis:

Emma sa narodila 15. apríla 1990 v Oxforde v Aglicku. Žije so svojou mamou Jacqene, ktorá sa živí ako právnička a bratom Alexom. Emma má dve mačky, jedna sa volá Bubbles a druhá Domino. Emma inklinovala k herectvu už od troch rokov, ale pred Hermionou hrala len v dvoch školských predstaveniach. Keď mala desať, vyhrala školskú súťaž za prednes poézie. Taktiež v desiatich rokoch bola vyzvaná riaditeľom školy, aby skúsila kasting na rolu Hermiony spolu s niekoľkými spolužiakmi. Najprv to nebrala vážne, ale keď ju zavolali na druhý kasting, začala to brať trochu vážnejšie. Rola Hermiony bola jej prvou profesionálnou rolou.

Z kníh o Harrym má najradšej tretiu časť Harry Potter a Väzeň z Azkabanu, jej najobľúbenejšou postavou je Hagrid. Najobľúbenejšie kúzlo je Petrificus totalus.

Vo voľnom čase najradšej hrá hokej, tenis, anglickú hru podobnú baseballu (nenašla som na to výraz v slovenčine, v češtine je to klepaná a v angličtine rounders) a ako typické dievča má rada rozhovory.

Herci: sú Julia Roberts, Goldie Hawn a John Cleese (Takmer bezhlavý Nick).

Speváci: sú Bryan Adams, Suzanne Vega, Dido a Samantha Mumba.

Filmografia:

-Harry Potter a Dary Smrti (2010)
-The Tale of Despereaux (2008)
-Harry Potter a Polovičný princ (2008)
-Ballet Shoes (TV) (2007)
-Harry Potter a Fénixov rád (2007)
-Harry Potter a Ohnivá čaša (2005)
-Harry Potter a Väzeň z Azkabanu (2004)
-Harry Potter a Tajomná komnata (2002)
-Harry Potter a Kameň mudrcov (2001)

Adresa:

Emma Watson
c/o HP Production
Leavesden Studios
P.O. Box 3000
Leavesden, Herfordshire
WD2 7LT
United Kingdom

Žádné komentáře
 
HarryPotter7.7x.cz nie je majiteľom autorských práv Harryho Pottera, je iba sprostrdkovateľom informácií ohľadom Harryho Pottera pre fanúšikov. Tieto dokumenty však nesmú byť kopírované, či už v častiach alebo celé, bez súhlasu administrátora stránky HarryPotter7.7x.cz alebo weasley@post.sk. Text môže administrátor zmeniť v administraci v 'Nastavení stránok'.