Harry Potter

Harry Potter - Hermiona Grangerová - Ronald Weasley

Daniel Radcliffe

Životopis

 Meno: Daniel Jakob Radcliffe
 Záľuby: Hranie na basovú gitaru, pozeranie na závody Formuli 1
 Domáci mazlíčkovia: 2 Psi - Bink a Nuggeta

Postava: Harry Potter
Dátum narodenia: 23.07.1989
Miesto narodenia: Fulham, Londýn, Anglie
Znamenie: Lev
Obľúbený: Film: Charlieho andílci, Spiderman
Seriál: The Simpsons
Herečky: Nicole Kidman, Julia Roberts, Kate Winslet, Catherine Zeta-Jones, Kate Hudson, Renee Zellweger, Jodie Foster, Kirsten Dunst, and Cameron Diaz
Herci: Tom Hanks, Ben Stiller, Jude Law, Ed Harris, and Robert DeNiro
Idol: Gary Oldman
Hudba: The Stroke, Stereophonics, Dandy Warhols, Sex Pistols, Iggy Pop, The Thrills, Darkness, Jet, Red Hot Chili Peppers, Rolling Stones, Longview, The Libertines, The Stranglers and The Undertones, David Bowie, ColdPlay, Deftones, Blur, The Music, Zwan, Brendan Benson, The Rapture.

Životopis:
Daniel sa chcel stať hercom už od jeho piatich rokov, ale jeho rodičia si nepripúšťali, že by mohol byť hercom. Ale i preto sa mu podarilo rodičov presvedčiť a jeho mama poslala Danielovu fotku do televíznej spoločnosti BBC, která vyberala potencionánych uchádzačov na rolu mladého Davida Copperfielda. Daniel musel prejsť päť skúšiek, než se mu podarilo získať túto prvú väčšiu rolu v televíznej adaptácii románu Charlese Dickense "David Copperfield" (1999). Vo filme s hviezdným obsadením na seba dokázal Daniel upozorniť. Čoskoro potom sa objavil v malej roli po boku Pierce Brosmana v akčnom thrillery podľa bestselleru Johna Le Carré Agent z Panamy.
Najväčšiemu úspechu sa mu dostalo, keď získal rolu Harryho Pottera vo filme Harry Potter a Kameň mudrcov. Jeho život sa náhle zmenil, potom čo uspel vo výbere na rolu mladého chlapca, ktorá sa získáva jeden raz za pár rokov. Po mesiacoch hľadania a tisíckami skúšiek si režisér Chris Columbus vybral pre túto rolu jeho. Daniel bol v role Harryho úžasný a zo všetkých strán sa ne neho valila pozitívna kritika. Po uvedení filmu do kín sa z Daniela náhle stala svetová hviezda.

 

Filmografia:

2010 - Harry Potter a Dary Smrti

2008 - Harry Potter a Polovičný princ

2007 - December Boys

2007 - Harry Potter a Fénixov rád

2005 - Harry Potter a Ohnivá čaša
2004 - Harry Potter a väzeň z Azkabanu
2002 - Harry Potter a Tajomná komnata
2001 - Harry Potter: Behind the Magic (TV)
2001 - Harry Potter a Kameň mudrcov
2001 - Comic Relief: Say Pants to Poverty (TV)
2001 - Comic Relief Short Pants (TV)
2001 - Agent z Panamy
1999 - David Copperfield (TV) (epizódy 1, 2)


Adresa:

c/o Sue Lattimer

ARG 4 Great Portland Street

London

W1W 8PA

United Kingdom

Žádné komentáře
 
HarryPotter7.7x.cz nie je majiteľom autorských práv Harryho Pottera, je iba sprostrdkovateľom informácií ohľadom Harryho Pottera pre fanúšikov. Tieto dokumenty však nesmú byť kopírované, či už v častiach alebo celé, bez súhlasu administrátora stránky HarryPotter7.7x.cz alebo weasley@post.sk. Text môže administrátor zmeniť v administraci v 'Nastavení stránok'.